DE REMETZCAR SHOOTING BRAKE

- Gebaseerd op de Tesla Model S -

Shortcode Demo

HET VERHAAL ACHTER DE SHOOTING BRAKE


DEEL1 - HOW IT ALL BEGAN - het ontstaan
In de eerste week van 2017 ontvingen we een telefoontje van Floris de Raadt, een echte Shooting Brake fanaat met een voorliefde voor elektrische auto's. Hij had de door ons gebouwde Tesla begrafeniswagen gezien die we net een paar maanden daarvoor hadden gepresenteerd aan het grote publiek, en vroeg zich af of wij ook de ombouw van een Tesla model S naar een Tesla Shooting Brake konden verzorgen. Hij had al meerdere Shooting brakes gehad en droomde ervan om zijn eigen versie te laten bouwen.

Met ruim 20 jaar ervaring in het verlengen en ombouwen van proto-types in de luxe automobielklasse past dit perfect in ons specialisme. Wat ons betreft een geweldig nieuwe uitdaging die we bij RemetzCar met veel enthousiasme in ontvangst namen.

Binnen een maand stond er een Tesla model S bij ons in de werkplaats. Na menig brainstormsessie over het wel of niet aanpassen van de c-stijl, het aantal ruiten, de hoeveelheid chroom, de vormgeving van de achterklep en de belijningen, aangevuld met allerlei foto's van bestaande shooting brakes en artist impressions ter inspiratie, is er een conceptidee ontstaan over wat er technisch mogelijk is binnen het originele budget en hoe de auto er ongeveer uit moest gaan zien.

Met zijn bevlogenheid heeft de toekomstige Shooting Brake eigenaar de Raadt met dit concept ook anderen geënthousiasmeerd. Huib de Vries, Entrepreneur in automotive marketing, events and communications en co-founder van Holy Cow, voegde zich bij het projectteam als PR professional. En Niels van Roij, eigenaar van Niels van Roij Design, een automotive design studio in Londen, is het bestaande conceptontwerp verder uit gaan werken in een aantal ontwerpschetsen.

De keus voor het beste ontwerp werd gemaakt en zo was bij RemetzCar het project de “SHOOTING BRAKE” geboren.

DEEL2 - HOW IT ALL PROCEEDED - de vertaalslag
Met als leidraad het gekozen shooting brake design kon Frank Reijenga, Engineer bij RemetzCar, aan het werk voor de vertaalslag naar een bruikbaar technisch ontwerp op ware grootte. Om dit te kunnen doen is de originele Tesla model S allereerst in detail opgemeten en met een technisch CadCam tekenprogramma één-op-één overgezet in de computer. Dit computermodel wordt vervolgens aangepast en herontworpen zodat het aansluit bij het gekozen design.

Tijdens het herontwerpen komen alle constructieve elementen en moeilijkheden naar voren die het algehele ontwerp beïnvloeden en die een uitdaging vormen voor het maken van de uiteindelijke shooting brake. Alle grote structurele delen blijven onaangeroerd en de kreukelzones blijven in tact. De verschillen tussen de ontwerpschetsen en een realistisch ontwerp worden tijdens dit proces opgelost en verder in detail uitgewerkt. De lijnen van de nieuwe vorm worden concreet en zo ontstaat er een realistisch model van de shooting brake in de computer.

Om de lijnen op de auto vervolgens in het echt uit te zetten worden er met behulp van 3D software mallen gemaakt, zoals de dakmal voor de verlengde daklijn, mallen voor de speciale ruiten en een mal voor de openingshoek van de nieuwe achterklep. Door middel van deze mallen wordt de backbone van het nieuwe model opgebouwd. Een onmisbaar element dat tijdens het gehele bouwproces als uitgangspunt en referentiekader dienst doet.

Als alle lijnen gezet zijn is het tijd voor het constructieve werk. Het interieur van de Tesla Model S wordt volledig gedemonteerd en de auto wordt klaar gemaakt voor de grote verbouwing.

Wil je weten hoe het verder ging, blijf ons dan volgen op .

Designing and building a bespoke or custom car allows our Clients to possess something no one else in the world has. It is the ultimate form of creative expression.– RemetzCar –

True attention to detail and perfection has remained the foundation of the company since its founding.– RemetzCar –

#

RemetzCar biedt een one-stop-shop voor alle vormen van modificaties. Met een lange geschiedenis van op maat gemaakte producten, kan Remetzcar aan alle behoeften van de klant voldoen. Voor zowel kleine bedrijven tot bedrijven met een groot wagenpark, onze volledig uitgeruste werkplaats en ervaren technici staan voor u klaar. Of dit nu reparaties zijn, productie van enkelstuks, of seriematige fabricage, wij staan klaar om aan uw eisen en wensen te voldoen.

#

Vertrouwend op de ongeëvenaarde ervaring van onze vakmensen en geleid door uw persoonlijke ontwerp zal het team van RemetzCar in Lisse ervoor zorgen dat uw ideeën worden gerealiseerd. Door vanaf het allervroegste stadium met u samen te werken, ontwikkelen onze carrosseriebouwers een diepe kennis van uw project en houden zij toezicht op de soepele overgang van concept naar realiteit.